lunes, 15 de abril de 2019

betevé.-La transformació del Parc dels Tres Turons, sota la mirada atenta dels veïns

La plataforma Salvem Els Tres Turons vol evitar l'expropiació de 300 habitatges i tem que la reforma suposi un augment del turisme que expulsi els veïns del barri

La plataforma Salvem Els Tres Turons ha organitzat unes xerrades, aquest diumenge, per plantejar com podria afectar la reforma del parc als barris d’Horta-Guinardó i per reivindicar que estan en contra de l’expropiació dels 300 habitatges que preveu el projecte des de fa anys.

Un dels membres de la plataforma creada recentment, Fran Bernal, s’ha queixat de la manca de transparència de l’Ajuntament i ha defensat que fa molts anys que viuen al parc.

“Estem vivint dins del parc que està en condicions d’abandonament des de fa molts anys. Nosaltres no som el problema que Barcelona manqui de zones verdes. De 122 hectàrees dels tres Turons, nosaltres som el 5 % d’aquesta massa forestal i no creiem ser el problema.”

De fet, la transformació dels Tres Turons fa molts anys que està sobre la taula i, en l’últim mes, s’han conegut les tres propostes guanyadores per convertir la zona en un pulmó verd. Per elaborar l’avantprojecte, el consistori ha dit que comptarà amb les valoracions dels veïns, però, des de la plataforma Salvem Els Tres Turons, han assegurat que encara no han rebut cap informe i han dit que s’asseuran a una taula sempre que sigui per una “aposta en comú” i “de veritat”.

>> Article complet