lunes, 25 de marzo de 2019

betevé - Controvèrsia veïnal per les obres del Parc del Guinardó i l’amiant al turó de la Rovira

La plataforma Salvem els Tres Turons i els jubilats de Macosa-Alstom alerten que les obres al Parc del Guinardó estan removent l'amiant del terreny
|


Les obres d’arranjament dels camins del Parc del Guinardó avancen enmig d’una polèmica veïnal entre detractors i defensors. Quatre associacions de veïns de la zona les defensen perquè consideren que calia arreglar els camins, molt malmesos. La plataforma de creació recent Salvem els Tres Turons, en canvi, hi està en contra. Assegura que les actuacions que s’estan fent al parc atrauran encara més el turisme.

La plataforma Salvem els Tres Turons també critica que s’estigui treballant al parc quan encara hi ha presència de fibrociment al terreny, provinent de les barraques que hi havia hagut al turó de la Rovira i que es van tirar a terra a finals dels 80. César Robles, un dels portaveus de la plataforma, la defineix com una “muntanya malalta” i defensa que els moviments de terra que s’estan duent a terme amb els treballs poden alliberar fibres d’amiant a l’ambient.

Més info aquí